20. 10. 2023

Підсумки роботи над проєктом в рамках підтримки УКФ

Підсумки роботи над проєктом в рамках підтримки УКФ

З червня 2023 року тривала моя робота в рамках стипендійної програми фінансованої Міністерством Культури Великого Герцогства Люксембург та Українським Культурним Фондом.

“Проект “Відносна безпека” присвячений реаліям війни, що розгорнула росія на території України. У візуальних образах беру спробу опрацювання травми, яку переживаємо сьогодні. Своєчасне осмислення травматичної події веде до зцілення та конструктивних перетворень у перспективі - процесів, яких ми були позбавлені у минулому. Роботи являються і документацією змін у розумінні поняття безпеки сьогодні, колективних та індивідуальних емоційних станів, відчуття “колективного тіла”. Спільне опрацювання нового уявлення базової потреби безпеки допоможе формувати міцний спільний знаменник для моделювання майбутнього в так зміненій реальності. Така самоактуалізація є кроком до формування нових наративів в історичній пам’яті українців.”

Метою продовження роботи було опрацювання ескізів та змальовок, якими документувала події та власні рефлексії з приводу подій в Україні за останні півтора року, переведення їх у масштабніші твори за використання художніх матеріалів закуплених в рамках стипендіальної програми. В результаті роботи в проєкті було вповні відновлено культурно-мистецьку діяльність, завершено велику серію нових творів та сформовано виставковий план на 2024 рік.

Зміст публікації не є офіційною позицією Фонду.