30. 08. 2023

Інсталяція “Моя Гра” та серія ”Втрати” на Taiwan Annual

Інсталяція “Моя Гра” та серія ”Втрати” на Taiwan Annual

Інсталяція “Моя Гра” та серія ”Втрати” представлені в Українському мистецькому проєкті в межах Taiwan Annual.

Gallery 101 у колаборації Art On Air by AVAT
Кураторка - Marta Trotsiuk
Художниці: Olha Kuzyura та Maria Proshkowska

Gallery 101:

“Ландшафти Пам’яті”

“Рефлексії на природу нашої пам’яті можна порівняти зі спогляданням безмежного горизонту. Те, що далеко, ми бачимо розмитим та туманним, та фокусуючи погляд ближче, все стає чітким, насиченим. Проте все, це і є наше поточне відображення теперішнього моменту, зібране з різних елементів, деякі з яких існують лише завдяки уяві.
У цьому проєкті дослідження пам’яті відбувається через призму дитячого досвіду, приналежності до спільноти, країни, родини та впливу біологічних властивостей нашої нервової системи.
Українські художниці Марія Прошковська та Ольга Кузюра рефлексують на те, як наша пам’ять формує світобачення та впливає на наші рішення і реакції на значущі події такі, як війна, імміграція, втрата. З роками спогади виходять за межі особистого досвіду стаючи колективними за своєю природою. У проєкті також присутній аналіз глибокого впливу колективної пам’яті й того, як травматичний досвід формує не тільки нас, а й майбутні покоління.
Виставка розроблена як поєднання візуальних творів мистецтва та текстових описів чотирьох незалежних проектів, об’єднаних однією ідеєю під назвою “Ландшафти Пам’яті”.


Для представлення інсталяції “Моя Гра” у мета версі було відтворено її у віртуальній реальності у тому вигляді, в якому вона була представлена на другій Бієнале Молодого Мистецтва в Харкові 2019 року.

Інсталяція “Моя Гра” та серія ”Втрати” на Taiwan Annual